Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

352234619_680019840803716_4396601516447485553_n

TELETHON

Στις 8 Ιουνίου στις 9 το βράδυ το ΡΙΚ1 ετοίμασε πρόγραμμα που ξεχείλιζε από αγάπη, καθώς ο Τηλεμαραθώνιος TELETHON επέστρεψε στη δημόσια τηλεόραση, από όπου ξεκίνησε το 1994!

Σε μια ζωντανή, μαραθώνια εκπομπή προσφοράς, η καρδιά των τηλεθεατών κτύπησε για τον φιλανθρωπικό θεσμό TELETHON, με στόχο την οικονομική στήριξη των ατόμων με μυοπάθειες, αλλά και την προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Σε αυτή την προσπάθεια, ένωσαν δυνάμεις το ΡΙΚ και ο ALPHA Κύπρου, και στις 8 Ιουνίου μετέφεραν τα μηνύματα του φιλανθρωπικού θεσμού TELETHON, προβάλλοντας πληροφορίες και ειδικά αφιερώματα. Το βράδυ της ίδιας μέρας οι αγαπημένοι παρουσιαστές Χριστιάνα Αριστοτέλους και Σταύρος Κυπριανού, παρουσίασαν τη ζωντανή φιλανθρωπική βραδιά από το Στούντιο 3 του ΡΙΚ.

399869545_771797861625913_1760413009476545585_n

Ραδιομαραθώνιος

Το ΡΙΚ στήριξε και φέτος μαζί με τον Όμιλο CNP CYPRUS, τον Ραδιομαραθώνιο 2023, τη μεγάλη αυτή γιορτή αγάπης και ανθρωπιάς. Έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «Δύναμη Αγάπης» μένουμε προσηλωμένοι στον στόχο του Ραδιομαραθωνίου που δεν είναι άλλος από την στήριξη όλων των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αλλα και οικονομικές δυσκολίες. Οι εκδηλώσεις του Ραδιομαραθωνίου κορυφώθηκαν με τον Παγκύπριο Οδικό Έρανος, ο οποίος διεξήχθη την Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023.

Η μαραθώνια ζωντανή εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ άρχισε τη Δευτέρα στις 6:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 12:00 το βράδυ. Η δίωρη τηλεοπτική ζωντανή εκπομπή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στις 9:00 το βράδυ με παρουσιαστές τον Λουκά Χάματσο και τη Φαίδρα Σαρικάκη.

Επίσης στις 7 Nοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στους κήπους του ΡΙΚ η βράβευση των παιδιών, τα έργα των οποίων διακρίθηκαν στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Αφίσας «Ενώνουμε Δυνάμεις» που διοργανώθηκε από το ΡΙΚ και τη CNP Cyprus στο πλαίσιο του φετινού Ραδιομαραθώνιου. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων (Β΄Κύκλος).

ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Από τον Ιανουάριο 2023 μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, τo ΡΙΚ στο πλαίσιο της αποστολής του για προσφορά στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου έγινε χορηγός επικοινωνίας σε 477 περιπτώσεις. (Σε αυτές περιλαμβάνονται και τα αιτήματα για προβολή σποτ ως κοινωνική προσφορά).

Για ενίσχυση του πολιτισμού και των προσπαθειών που γίνονται σε αυτό το πλαίσιο, το ΡΙΚ προσφέρει δωρεάν προβολή τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σποτ σε οργανωμένα σύνολα, φορείς και άλλους.

Ταυτόχρονα καταβάλλεται προσπάθεια για φιλοξενία σε εκπομπές και σε περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό, προσφέρεται επίσης και δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος.

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή, στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστεί για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλεί να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί, εισέρχεται στην πλατφόρμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στη ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέπει να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.