ΣΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΤΟ ΡΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας και είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης αλλά και των υπευθύνων λήψης αποφάσεων σχετικά με τη θαλασσαιμία, ενώ παράλληλα στηρίζει την επικοινωνία μεταξύ των μελών της παγκόσμιας θαλασσαιμικής κοινότητας και την προώθηση αλλαγών με στόχο τη βελτίωση της ζωής και της ευημερίας των ασθενών.

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου συμμετέχει στη φωταγώγηση των κτηριακών του εγκαταστάσεων με κόκκινο χρώμα, το οποίο συμβολίζει την προσφορά αίματος συμβάλλοντας έτσι στην ευαισθητοποιήση σε σχέση με τη θαλασσαιμία και την αιμοδοσία στην Κύπρο.

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή, στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστεί για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλεί να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί, εισέρχεται στην πλατφόρμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στη ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέπει να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.