Η Κύπρος στην Junior Eurovision 2024

3

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοινώνει ότι η Κύπρος θα συμμετάσχει στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού Junior Eurovision 2024, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη στις 16 Νοεμβρίου 2024.

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από την εντεκάχρονη Μαρία Πισσαρίδη από τη Λευκωσία, η οποία φοιτά σε σχολείο που εξειδικεύεται σε performing arts στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επιλογή της Μαρίας έγινε μετά από αξιολόγηση πρότασης από την εταιρεία παραγωγής Chandal Entertainment Ltd προς το ΡΙΚ.

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο είναι σε σύνθεση και στίχους της Σοφίας Πατσαλίδου, η οποία είχε εκπροσωπήσει την Κύπρο στον ίδιο διαγωνισμό πριν από δέκα χρόνια, σε συνεργασία με τον Σουηδό παραγωγό και συνθέτη Armin Gilani.

Τη σκηνική παρουσία θα επιμεληθεί η καταξιωμένη Βρετανή καλλιτεχνική διευθύντρια Layla Ellison, στοχεύοντας σε μια εξαιρετική εμφάνιση για τη χώρα μας.

Για την επιλογή των χορευτών που θα εμφανιστούν στη σκηνή της Μαδρίτης θα γίνουν ακροάσεις. Σε σχετικές ανακοινώσεις για τις ακροάσεις θα προβεί η εταιρία η Chandal Entertainment Ltd.

Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε εδώ: https://forms.gle/rxPfBjhXJzRBM7oQ9

Καλή επιτυχία Μαρία! Καλή επιτυχία Κύπρος!

Cyprus will participate in Junior Eurovision 2024

The Cyprus Broadcasting Corporation (CyBC) is delighted to announce that Cyprus will participate in this year's Junior Eurovision Song Contest 2024, which will be held in Madrid on November 16, 2024.

Cyprus will be represented by eleven-year-old Maria Pissarides from Nicosia, who studies at a performing arts school in the UK. The choice of Maria was made after an evaluation

of a proposal by the production company Chandal Entertainment Ltd to CyBC.

The song that will represent Cyprus is composed and written by Sofia Patsalidou, who represented Cyprus in the same competition ten years ago, in collaboration with the Swedish producer and composer Armin Gilani.

The stage performance will be directed by the acclaimed British artistic director Layla Ellison.

Chandal Entertainment Ltd will hold auditions to select dancers for the performance in Madrid.

For more information and application form, please visit: https://forms.gle/rxPfBjhXJzRBM7oQ9

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή, στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστεί για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλεί να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί, εισέρχεται στην πλατφόρμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στη ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέπει να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.