Η καρδιά του EURO 2024 χτυπά στο ΡΙΚ!

Friendly Match

Τεράστιο το ενδιαφέρον που καταγράφεται για το EURO 2024 και τις μεταδόσεις του από το ΡΙΚ, ως ο επίσημος κάτοχος τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην Κύπρο, καθώς στην πρώτη εβδομάδα μετάδοσης των αγώνων, η δημόσια τηλεόραση κατάφερε να προσελκύσει πολύ μεγάλο αριθμό τηλεθεατών και διαδικτυακών χρηστών.

Μέχρι τις 18 Ιουνίου, τους αγώνες του EURO 2024 παρακολούθησαν από το ΡΙΚ, σε απευθείας μετάδοση από τα γήπεδα της Γερμανίας, 409.184 τηλεθεατές ή το 46,55% του πληθυσμού! Κάποιοι αγώνες, μάλιστα, συγκέντρωσαν ποσοστά τηλεθέασης που ξεπερνούν το 30% από την έναρξη του EURO 2024 στις 14 Ιουνίου.

Τον αγώνα μεταξύ Πορτογαλίας-Τσεχίας στις 18 Ιουνίου 2024 παρακολούθησαν 105.970 τηλεθεατές, επιβεβαιώνοντας την υψηλή απήχηση των αγώνων.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον του κοινού αποτυπώνεται και στην επίσημη σελίδα του ΡΙΚ, και στα live streamings, καθώς 367.000 χρήστες παρακολούθησαν τους αγώνες ζωντανά στο κινητό, tablet ή τον υπολογιστή τους, με τις προβολές να ξεπερνούν τις 625.000.

Οι μεταδόσεις των αγώνων συνεχίζονται από το ΡΙΚ1 και το ΡΙΚ2, το κανάλι υψηλής ευκρίνειας ΡΙΚ HD καθώς την ιστοσελίδα και application του ΡΙΚ, προσφέροντας στους θεατές άριστη ποιότητα εικόνας και ήχου, όπως επίσης και πολλές πολλές συγκινήσεις!

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή, στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστεί για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλεί να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί, εισέρχεται στην πλατφόρμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στη ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέπει να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.