Δεύτερος Ημιτελικός Γιουροβίζιον 2024

O δεύτερος ημιτελικός της 68ης Eurovision στο Μάλμο της Σουηδίας ολοκληρώθηκε.

Από τις 16 χώρες που συμμετείχαν στον δεύτερο ημιτελικό, προκρίθηκαν οι: Λετονία, Αυστρία, Ολλανδία, Νορβηγια, Ισραηλ, Ελλάδα, Εσθονία, Ελβετία, Γεωργία και Αρμενία.

Το πολυπόθητο εισητήριο για τον τελικό του Σαββάτου πήρε η Μαρίνα Σάττι χάριζοντας σε κοινό και τηλεθεατές μία εντυπωσιακή εμφάνιση επί σκηνής που καταχειροκροτήθηκε.

Παρουσιάστριες της βραδιάς, ήταν η Petra Mede και η Malin Åkerman οι οποίες ξεκίνησαν την βραδιά τραγουδώντας μια διαφορετική εκδοχή του “Tatoo” της Loreen.

Από τις Βιg 5 παρουσιάστηκαν η Γαλλία με τον Slimane (“Mon amour”), η Ισπανία με την Nebulossa (“Zorra” )και η Ιταλία με την Angelina Mango (“La noia”).

Στον ψεσινό ημιτελικό εμφανίστηκαν τρεις από τις πιο δημοφιλείς νικήτριες του παρελθόντος: η Έλενα Παπαρίζου, (2005- “My Number One”), η Sertab Erener, (2003 - “Everyway That I Can”) και η Charlotte Perrell(1999 με την Σουηδία- “Take Me To Your Heaven”) οι οποίες ξεσηκώσαν την αρένα που δεν σταμάτησε να τραγουδά μαζί τους.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το ανδρικό ελβετικό συγκρότημα «Herreys» που επέστρεψαν στην σκηνή της Eurovision μετά από 40 χρόνια και τραγούδησαν το νικητήριο τραγούδι του 1984 “Diggi-Loo Diggi-Ley“.

Απολαυστικοί ηταν για ακόμη μια φορά και οι σχολιαστές του ΡΙΚ Μελίνα Καραγεωργίου και Χοβίκ.

Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στις 10 το βράδυ από το ΡΙΚ1 και ΡΙΚHD.


Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή, στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστεί για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλεί να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί, εισέρχεται στην πλατφόρμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στη ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέπει να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.