Δήλωση Γενικού Διευθυντή ΡΙΚ κ. Θανάση Τσώκου

Η προσπάθεια συρρίκνωσης και ελέγχου του ΡΙΚ από συγκεκριμένους κύκλους θα αποτύχει. Θα δώσουμε τη μάχη συλλογικά για θωράκιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ως βασικού πυλώνα δημοκρατικότητας στον τόπο μας. Απευθύνω έκκληση προς την Πολιτεία και τους ανεξάρτητους Θεσμούς να στηρίξουν το ΡΙΚ, για να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα να επιτελεί το ρόλο και την αποστολή του προς το καλό της κοινωνίας.

Καλώ επίσης την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, τον Γενικό Ελεγκτή και την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων, για άμεση εξέταση της καταγγελίας μου για Διαφθορά.

31 Μαϊου 2024

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή, στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστεί για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλεί να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί, εισέρχεται στην πλατφόρμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στη ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέπει να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.