Παράδοση φωτογραφικού αρχείου του Άδωνι Χριστοφόρου στο ΡΙΚ

3

Στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, το πρώην στέλεχος του ΡΙΚ, Άδωνις Χριστοφόρου παρεδωσε μέρος του φωτογραφικού του αρχείου στον Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ κ. Θανάση Τσώκο.

Η παράδοση του αρχείου έγινε με την ευκαιρία της έκθεσης του, ως μέλος φωτογραφικού ομίλου Δήμου Στροβόλου που πραγματοποιήθηκε χθές Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου όπου ο κύριος Χριστοφόρου, παρουσίασε φωτογραφίες του.

Το εν λόγω φωτογραφικό αρχείο τοποθετείται χρονικά στην περίοδο 1970-1973.

Ο Άδωνις Χριστοφόρου εργάστηκε στο ΡΙΚ επί σειρά ετών στο τμήμα Τηλεοπτικών Προγραμμάτων ως μοντέρ, κινηματογραφιστής και σκηνοθέτης.

Συνέβαλε στην εκδόση των επετειακών λευκωμάτων του ΡΙΚ : «60 Χρόνια Κυπριακή Τηλεόραση 1957 – 2017» και «70 χρόνια Κυπριακό Ραδιόφωνο 1953 - 2023 - με αναφορά στην ραδιοφωνία πριν την ίδρυση σταθμών στην Κύπρο και στον στρατιωτικό σταθμό FB5».

Το φωτογραφικό αρχείο του Ψηφιακού Ηρόδοτου www.digital-herodotus.eu συνεχίζει να αναβαθμίζεται με ιδιωτικά αρχεία με το περιεχόμενο του να είναι εξερευνήσιμο, ανά κατηγορία, χρονολογία, θεματική και δημιουργό.

Το ΡΙΚ θα συνεχίσει την προσπάθεια την προσπάθεια αξιοποίησης και προβολή ιδιωτικών αρχείων μέσω του Ψηφιακού Ηρόδοτου.

Επισκεφθείτε το φωτογραφικό αρχείο εδώ:

https://www.digital-herodotus.eu/archive/photo-archive/

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή, στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστεί για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλεί να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί, εισέρχεται στην πλατφόρμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στη ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέπει να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.